Septembar 2020. najtopliji mjesec u historiji mjerenja temperature

Septembar 2020. bio je najtopliji mjesec od početka mjerenja 1880., objavila je u četvrtak američka uprava za oceane i atmosferu.

Prosječna temperatura iznad kopna i površine okeana bila je 0.97 stepena viša od prosjeka 20. stoljeća koji iznosi 15 stepeni, navodi uprava, prenosi Hina.

Time je septembar 2020. za 0.2 stepena pretekao dosad rekordne iste mjesece 2015. i 2016.

Posebno vruće bilo je u zemljama Evrope, Azije i Južne Amerike.

I evropska služba za praćenje klimatskih promjena Kopernik objavila je da je prošli mjesec bio najtopliji septembar otkako je 1979. počela mjeriti globalnu temperaturu.

(Vijesti.ba

Objava Septembar 2020. najtopliji mjesec u historiji mjerenja temperature pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj najkraćim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica ( Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica ) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom Mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje -Tuzla i Tuzla- Doboj najkraćim putem.

Saopćenje za javnost Inicijative Moja adresa Srebrenica

Saopćenjem za javnost oglasila se Inicijativa Moja adresa Srebrenica, a u kome se navodi: Ovih …