Semir Efendić osuđen na godinu uvjetno za saobraćajnu nesreću, uzrokovao smrt iz nehata

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, osuđen je na godinu dana uvjetne kazne sa saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

“Nakon razmatranja sporazuma o prizanju krivice Općinski sud u Sarajevu proglasio je Efendića krivim zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. lzrečena mu je uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od jedne godine, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo”, kazala je  Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Semir Efendić se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe, tako što je 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima, vozeći automobil Golf V i krećući se iz pravca naselja Grbavica prema ulici Zagrebačka, dolaskom na raskrsnicu pomenutih ulica, prednjim desnim dijelom svog automobila udario i oborio pješaka inicijala E.S. koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Sud je prilikom odmjeravanja kazne uzeo u obzir brojne olakšavajuće okolnosti na strani optuženog, te ga je obavezao na plaćanje troskova postupka.

Izvor: Klix.ba

The post Semir Efendić osuđen na godinu uvjetno za saobraćajnu nesreću, uzrokovao smrt iz nehata appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Tesla više neće primati bitcoin

Kompanija Tesla obustavila je prodaju vozila za bitcoin zbog zabrinutosti zbog klimatskih promjena, rekao je …

Tužilaštvo BiH: Predložen pritvor za Senu Hamzabegović

Sena Hamzabegović slobode je lišena juče su aerodromu u Tuzli zbog sumnje da je počinila …