Selo u kojem samo hrabri izlaze nakon zalaska sunca: Uličnog osvjetljenja nema

Al Hamra je destinacija koja je s godinama sve češće na popisu brojnih zaljubljenika u neobična putovanja te jedna od najstarijih u Omanu.

U podnožju planina stoji oko 400 godina, a izgrađena je od blata. Većina je kuća napuštena, a šetnja uskim uličicama tokom noći posebno je iskustvo.

Moglo bi se reći, i test hrabrosti za one koji se boje mraka. Čim sunce zađe za horizont, jedino se mačke mogu snaći u mrklom mraku jer uličnog osvjetljenja nema, navodi se na portalu Nezavisne novine.

Jedna je od omiljenih aktivnosti turista penjanje na krovove i uživanje u pogledu, odnosno fotografisanje pomalo natprirodnog pejzaža. Odlučite li se na putovanje u Al Hamru, smještaj možete potražiti u Bait Aljabalu, što je najbliže iskustvu spavanja u tipičnim kućama od blata.

Iako je smještaj skroman – s madracima na podovima, posjetioci hvale uslugu. Doručak je uključen u cijenu, a navodno je i veoma ukusan te dobra prilika za istraživanje egzotičnih kuhinja.

Al Hamra je poznata i kao Hamra Al Abrien, a naziv se odnosi na pleme Al Abri, koje je ondje živjelo.

Obližnje selo Misfat Al Abrijen nikako nemojte zaobići, smatra se jednim od najljepših u zemlji.

Kućice na vrhu planine nalaze se na visini od oko 1.000 metara i obvezna je stanica putnika koji uživaju u pješačenju prirodom.

Objava Selo u kojem samo hrabri izlaze nakon zalaska sunca: Uličnog osvjetljenja nema pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]