Saopštenje za javnost šefa Izbornog štaba SD-a Gradačac

U našu redakciju stiglo je saopštenje za javnost šefa Izbornog štaba SD-a Gradačac koje prenosimo u cjelosti.

Saopštenje za Javnost Poštovani predstavnici medija, cijenjeni sugrađani, drage kolege mi kao skupina oštećenih i prevarenih članova, aktivista i kandidata za GV ispred SDBIH GO Gradačac na čelu sa šefom Izbornog Štaba smo bili primorani da se oglasimo nakon ove izborne nepravde unutar naše partije. Ja, kao šef izbornog štaba, na čelu ekipe u zadnjih par dana kampanje počeo sam da uviđam kako nekolicina ljudi u našoj Gradskoj Organizaciji polako i preko leđa čitave ekipe favorizira i ciljano pravi ekipu koja treba da uđe u Gradsko Vijeće. Mi smo odlučili da napustimo GO SDBIH Gradačac iz razloga što se u Gradačcu izgubila ideja koju smo predstavljali kao Socijaldemokrate, stoga vam javno iznosimo svoje nezadovljstvo i obavještavamo vas da veliki broj kandidata za GV ispred partije kao i veliki broj članova i aktivista napušta SD BIH Gradačac.

Nećemo dopustiti ciljano biranje članova, postavljanje funkcija podobnih , dodavanja preferencija određenim članovima i omaložavanja jer sve ovo vrijeđa našu inteligenciju i stavlja nas u nezgodan položaj. Mi smo se kao takvi javili predsjedniku , predsjedništvu i iznijeli naše jasne zahtjeve da bismo očuvali ugled stranke, vratili vjeru glasača i nastavili borbu dalje demokratskim putem. Nažalost, nismo dobili nikakve konkretne odgovore i time smo uvidjeli da nisu zainteresovani da surađujemo i da nastavimo dalje. Nakon zahtjeva smo na još jedan način pokušali da pravdu istjeramo na vidjelo , poslali smo zahtjev za ponovno brojanje Biračkih mjesta za koje smo dobili dokaze da je na njima povrijeđen Izborni Zakon te da je nametnuta volja glasačima dodavanjem preferenci. Na taj naš zahtjev su dodali sva ostala Biračka Mjesta kako bi Centralna Izborna Komisija lakše odbila zahtjev. Da bi stvar bila još gora nakon toga su napravili sastanak Predsjedništva GO SDBIH Gradačac i nisu pozvali nikoga od ekipe koja je ujedinjena oko šefa Izbornog štaba. Na ovaj zadnji čin su nam jasno dali do znanja da im više nismo ni potrebni a kamoli podobni, jer se ne uklapamo u ekipu ličnih Interesa. Želimo da upoznamo javnost da znaju da uvide i da u budućnosti pomno biraju kome će dati glas i uz koga će biti. Još jednom želim javno da se izvinim glasačima u ime ekipe koja je marljivo i dostojanstveno iznijela borbu u kojoj smo izgubili.

S Poštovanjem
Osman Mujanović
Šef Izbornog Štaba SD BIH Gradačac

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]