Saopštenje za javnost “Gradske organizacije SDA Gradačac”

Saopštenje za javnost

Gradska organizacija SDA Gradačac ovim putem želi da informiše javnost da se, nakon smjene prethodne Vlade Tuzlanskog kantona, aktivno uključila u pripreme za formiranje nove Vlade sa partnerima iz nove skupštinske većine, definisanje prioriteta i programa djelovanja u narednom periodu, kao i kandidovanje kadrova za ministarska mjesta.

Na prijedlog SDA Gradačac, danas je za ministra unutrašnjih poslova (MUP) TK imenovan Hajrudin Mehanović iz Gradačca. Njegov prijedlog za navedenu poziciju jednoglasno je podržao Izvršni odbor SDA Gradačac. 

Mehanović je dugo politički aktivan, kao član SDA bio je federalni poslanik, u nekoliko mandata vijećnik u Gradskom vijeću Gradačac, a u aktuelnom mandatu, prije preuzimanja funkcije ministra, bio je predsjedavajući Vijeća. Nakon nekoliko godina, ovaj vrlo uspješan gradačački političar je ponovo pristupio GO SDA Gradačac, a jednogalasan stav Izvršnog odbora SDA Gradačac je da će iskreno raditi u interesu svih građana Tuzlanskog kantona na ovoj vrlo odgovornoj funkciji ministra unutrašnjih poslova.

Želimo naglasiti da je SDA Gradačac, kroz svoje organe i Izvršni odbor na čelu sa predsjednikom Bahrudinom Ahmetagićem, ušla u nove procese otvaranja stranke za sve one koji se s iskrenim namjerama žele uključiti u poboljšanje lokalnih, ali i politika na višim nivoima, s ciljem povratka i jačanja povjerenja naroda u SDA. SDA je potekla iz naroda kao narodni pokret, te je cilj aktuelnog rukovodstva u Gradačcu ponovo je vratiti narodu. Naša vrata su otvorena za mlade koji se žele ukljičiti u procese zajedničkog djelovanja i stvaranje nove paradigme SDA, ali i za već dokazane i iskusne ljude koji su spremni raditi za dobrobit i napredak zajednice, a ne za interesne grupacije i pojedince.

SDA Gradačac je, pod uticajem razih interesnih grupacija i pojedinaca, u proteklom periodu pretpjela brojne udare, destruktivno djelovanje iznutra i izvana. Novo rukvodstvo Stranke je pristupilo okupljanju svih onih kojima je interes zajednice na prvom mjestu, te u tom smislu otvorilo vrata i svojim nekadašnjim članovima i iskusnim ljudima u javnom, društvenom i političkom djelovanju, koji nisu ukaljali svoj obraz i radili na štetu društvene zajednice.

Put povratka povjerenja u SDA Gradačac je mukotrpan, ali će aktuelno rukovodstvo Gradske organizacije ustrajati na ostvarenju zacrtanog cilja – vraćanju Stranke narodu .

Uključite se, podržite, budite SDA promjena. – navodi se u saopštenju.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …