Sajam zdrave hrane u Ekonomsko-hemijskoj školi Lukavac

Četvrti po redu sajam zdrave hrane koji organizuje JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac okupio je veliki broj posjetilaca.  Riječ je o sajmu na kojem su učenici ove škole, zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima, prezentirali domaća i tradicionalna bosanska jela, te na taj način pokazali svoja gastronomska umijeća.
IV sajam zdrave hrane u organizaciji JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac – Fotografija: Foto Risto-Ove godine okupili smo se u našoj školi na inicijativu Vijeća učenika i organizovali sajam zdrave i tradicionalne hrane. Zajedno se družimo i isprobavamo jela koja smo napravili, a na našim stolovima danas su se mogle naći pite, pogače, razni kolači, kao i domaći sokovi,kazala je učenica Belma Ćosićkić.
Prema riječima Merline Imamović, direktorice ove škole, pored druženja, cilj je ostvariti i bolju saradnju između učenika, nastavnika i roditelja.
IV sajam zdrave hrane –Fotografija: Foto Risto– Cilj nam je da se približimo jedni drugima, da ukažemo na bolju saradnju koju trenutno imamo sa roditeljima, a prvenstveno sa našim učenicima. Posebno nas raduje činjenica da su se svi odazvali i to u mnogo većem broju nego što je to bilo prethodnih godina i da su zajedno sa nama uživali u ovoj manifestaciji. Po prvi puta ove godine, kao jedno malo iznenađenje, pridružili su nam se i učenici Osnovne škole „Lukavac Grad“ tako da je ova manifestacija dobila sasvim novu dimenziju, kazala je direktorica Imamović.
IV sajam zdrave hrane –Fotografija: Foto RistoPored brojnih gostiju, sajmu je prisustvovao i općinski načelnik, Edin Delić, čestitavši ovom prilikom  nastavnicima, učenicima i roditeljima na organizaciji jednog ovakvog događaja.
-Vrlo impresivno. Ovo je praznik mladosti i prave hrane. Moje istinske čestitke mladićima i djevojkama i nastavnom osoblju škole koji su sve ovo organizovali. Ovo je događaj koji se pamti i ja sam instinski uživao, dodao je načelnik Delić.
IV sajam zdrave hrane –Fotografija: Foto RistoUčešće na sajmu uzelo je oko 350 učenika ove škole kao i tridesetak roditelja, a s obzirom da je manifstacija bila takmičarskog karaktera, izabran je i najbolji sto koji je odgovarao zadatoj temi. Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …