SAD / Otkaz za 175 zdravstvenih radnika jer nisu vakcinisani protiv COVID-19

Zdravstvene ustanove u američkoj Sjevernoj Carolini otpustile su 175 zaposlenika jer se nisu vakcinisali protiv koronavirusa.

Bolnički lanac “Novant Health” sa sjedištem u Sjevernoj Carolini naveo je da su raskinuti ugovori 175 zdravstvenih radnika koji nisu poštovali obavezu vakcinacije protiv COVID-19.

Za svoje zaposlenike s medicinskim ili vjerskim izuzecima, zdravstvena organizacija uvela je mjeru obaveznog sedmičnog testiranja, nošenje maske N95 i zaštite za oči.

Zdravstvena ustanova, koja ima 35.000 zaposlenih, saopćila je kako je do prošle sedmice dala dodatni rok za 375 zdravstvenih radnika da se vakcinišu. Oni koji to ne urade dobit će otkaze ili im neće biti produženi ugovori o radu.

Novan Health prvi je put 22. jula objavio da je uveo obaveznu vakcinaciju za zaposlenike i dao im rok do 15. septembra.

Jedna bolnica u Houstonu u Teksasu je otpustila 150 zdravstvenih radnika zbog odbijanja da se vakcinišu.

Američki predsjednik Joe Biden je proglasio vakcinaciju protiv koronavirusa obaveznim na radnim mjestima s najmanje 100 zaposlenika.

Objava SAD / Otkaz za 175 zdravstvenih radnika jer nisu vakcinisani protiv COVID-19 pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

POZIV ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Fondacija zajednice Gradačca poziva poljoprivredne proizvođače na konsultativni okrugli sto na temu: “Prevazilaženje barijera za …

Bahrudin Ahmetagić: Do kada će građani čekati poniženi u redovima za markice?

Svake godine ista slika, dugi redovi građana širom TK pred poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja koji …