Sabahet Džafić donirao kravu porodici Mulahmetović iz Gornjeg Srebrenika

Mubarek ramazanski dani za petočlanu porodicu Zlatana Mulahmetovića iz naselja Gornji Srebrenik proteći će u znaku vrijedne donacije koja će im bar djelimično olakšati životnu svakodnevnicu.

Zahvaljujući donaciji srebreničkog poljoprivrednog proizvođača Sabaheta Džafića, ovoj porodici uručena je krava.

–„Već sedmu godinu zaredom u mjesecu ramazanu doniram po jednu kravu socijalno ugroženim porodicama na području općine Srebrenik, a i ove godine odlučio sam se na taj gest za ovu porodicu i nadam se da će im bar djelimično olakšati život. Želio bih da ne ostane samo na ovom te da ova porodica u budućnosti samostalno bude osposobljena da sebi uveća stočni fond, a samim tim obezbijedi i bolju egzistenciju. Uputio bih poziv i svim drugim koji mogu da slijede moj primjer i pomognu ugroženima“, istakao je Džafić.

Radost je  vidljiva  i na licima članova porodice Mulahmetović. Inače, prema riječima Nusreta Šerifovića, šefa Službe za poduzentištvo, lokalni razvoj i investicije, ovakva praksa animiranja poljoprivrednh proizvođača kroz općinski odjel za poljoprivredu traje već sedmu godinu i na ovakav način želi se obezbijediti pomoć tamo gdje je ona zaista najpotrebnija, a na neki način i ojačati stočni fond u individualnim gazdinstvima na području ove općine.

Porodici Mulaahmetovic vrijednom donacijom uljepsani ramazanski dani

Porodici Mulaahmetovic vrijednom donacijom uljepsani ramazanski dani.Zahvaljujuci doniranoj kravi,ovoj petoclanoj porodici iz Gornjeg Srebrenika,olaksano ce biti obezbjedjenje bar osnovnih prehrambenih namirnica.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Dienstag, 12. Juni 2018

The post Sabahet Džafić donirao kravu porodici Mulahmetović iz Gornjeg Srebrenika appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]