Rusi bježe iz zemlje nakon odluke o mobilizaciji: Pogledajte prikaz zračnog prometa

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je u srijedu djelomičnu vojnu mobilizaciju te podržao referendume u područjima Ukrajine koja su pod ruskom okupacijom. Diljem Rusije održani su zbog toga prosvjedi u kojima su stotine privedene, a mnogi su Rusi odlučili pobjeći iz zemlje.  Karte za letove iz Rusije jučer su se tako brzo rasprodale, posebice za Tursku i Armeniju gdje Rusi mogu ući bez vize.   FlightRadar, stranica koja se bavi praćenjem letova, objavila je i kratki video koji pokazuje jučerašnji zračni promet iz Moskve i Sankt Petersburga. Naime, snimka potvrđuje kako je najveći broj aviona iz Rusije letio u Tursku. 

Odluku brojnih Rusa da napuste svoju zemlje komentirala je jučer i Inna Sovsun, ukrajinska zastupnica.   – Rusi su odmah nakon objave djelomične mobilizacije kupili karte za sve raspoložive avione u inozemstvu. To pokazuje koliko oni stvarno podržavaju rat – navela je.   Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je jučer odgovoriti na pitanja o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječio bijeg vojno sposobnih osoba.

Objava Rusi bježe iz zemlje nakon odluke o mobilizaciji: Pogledajte prikaz zračnog prometa pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Glas na izborima od 50 do 200 KM, zastrašivanja i prijetnje gubitkom posla

Nastavljena je praksa trgovine biračkim odborima. Zabilježeni su i brojni navodi o kupovini glasova Koalicija …

Stipendije od 1.000 i 1.500 KM: Vlada TK nagradila najbolje učenike i studente

Ugovore o dodjeli ukupno 99 stipendija nadarenim učenicima osnovnih škola i studentima sa područja Tuzlanskog …