RTV Slon: Prva godišnjica emitovanja programa u HD rezoluciji

Prije tačno godinu dana RTV Slon je počela  sa emitovanjem programa u Full HD rezoluciji. Već godinu  gledatelji sve sadržaje koje za njih sa ljubavlju pripremamo, na svojim malim i velikim ekranima, mogli su pratiti u kristalno jasnoj slici.

Slijedeći jasnu viziju, dajući svoj maksimum, nadmašili su i svoje ciljeve, te  prelaskom na Full HD format svrstani su  u  vrh medijskih kuća koje emituju svoj signal u visokoj rezoluciji.

“Otrpilike tri godine je trajala priprema prelaska Televizije Slon Extra na HD emitovanje programa, nabavkom HD kamera kao i računara za montažu HD sadržaja. U tom periodu smo postepeno prelazili na HD produkciju svih emisija i marketinških sadržaja tako da kada je na red došao i sam prelazak na emitovanje našeg signala u Full HD rezoluciji bilo je minimum poteškoća, te je sam prelazak uzrokovao samo prekid emitovanja od 30 sekundi što je zanemarivo u smislu cjelodnevnog programa.”, rekao je Igor Iličković, zamjenik šefa Tehničkog sektora TV Slon.

Program TV Slon u full HD rezoluciji moguće je pratiti kod svih dominantnih i većih kablovskih operatera. Nabavkom najsavrermenije opreme za emitovanje Full HD signala sada može emitovati sa maksimalnom kvalitetom slike i zvuka. Kompletno emitovanje programa Televizije Slon Extra je digitalizovano, digitalnim miksetama i softwarom.

U 2019. godini mnogo smo radili, i to na više frontova, od unaprijeđenja poslovanja do unaprijeđenja programskog emitovanja, što su posebno prepoznali dosadašnji ali i novi klijenti.

Za Vas rade  od 2005. godine. Njihove ali i vaše potrebe su se mijenjale, no ponosni su što tim promjenama nikada nije podlegla istina. A tako je i danas. Pred sebe su postavili cilj da budu profesionalna, brza, vaša lokalna televizija.

 

Izvor: rtvslon.ba

The post RTV Slon: Prva godišnjica emitovanja programa u HD rezoluciji appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Druga noć TKT Fest 2020: Monodrama ˝Školjka šumi˝ autora Slobodana Novaka

Promocijom monografije nastale povodom obilježavanja 40 godina umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade …

115 godina od rođenja Franje Ledera

Rođen je u Tuzli 29.10.1905. od oca Johana Ledera, narednika žandarmerije i majke Roze (Rosa …