Tvrđava Gradina Srebrenik

“RS ima dva izlaza ili Dejton ili samostalnost”

Kandidat Koalicije “Zajedno za Srpsku” za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić rekao je večeras u Srpcu da RS ima dva izlaza – ili da funkcioniše po Dejtonskom ugovoru ili kao samostalna država.

Tadić je rekao da će se, ukoliko bude izabran, zalagati za ostvarivanje pet ciljeva – za slobodnu Republiku Srpsku, vraćanje dostojanstva institucijama, za funkcionisanje pravne države, kao i za stvaranje ekonomski održive republike, u kojoj će vladati socijalna pravda.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić pozvao je glasače da se probude iz letargije “jer će za četiri godine biti kasno za promjene”, istakavši da pozitivnu klimu mogu donijeti dva predložena kandidata za najodgovornije funkcije – Ognjen Tadić i Mladen Ivanić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS.

Kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić zamjerio je rukovodstvu SNSD-a na “rušenju autoriteta” institucija predsjednika RS i Narodne skupštine RS, te preporučio budućim poslanicima da usvoje zakone o oduzimanju nezakonito stečene imovine, o zaštiti žiranata i o socijalnoj zaštiti, jer je ”sramno da socijalna pomoć u ovom vijeku iznosi 41 marku”.

Na tribini su se simpatizerima obratili i predsjednik SRS-a Milanko Mihajlica, te kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini RS iz Srpca Ranko Nedić i Milijana Antonić.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši