Ronaldo je novi igrač Al Nassra. Potpisao je najveći ugovor u historiji fudbala

Cristiano Ronaldo (37) novi je igrač Al Nassra, prvoligaša iz Saudijske Arabije. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine te će mu godišnja plaća iznositi oko 200 miliona eura, no u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora, javlja Fabrizio Romano. To je najveća plaća u historiji fudbala te će tako Ronaldo tijekom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.

Ronaldo je više od mjesec dana bio bez kluba nakon što je 22. novembra sporazumno raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Ondje je cijeli prvi dio sezone bio u drugom planu te se zatim otvoreno pobunio protiv trenera Erika ten Haga i klupskog vodstva.

“Historija u nastajanju. Ovaj potpis će nadahnuti naš klub da postigne još veće uspjehe, ali nadahnut će i našu ligu, našu naciju i buduće generacije, dječake i djevojčice, da budu najbolje verzije sebe. Dobrodošao u svoj novi dom, Cristiano”, objavili su iz Al Nassra.

https://twitter.com/AlNassrFC_EN/status/1608935670520909825?s=20&t=dOK6o3gfMFTBcsww-ppy6A

Ronaldo: Uzbuđen sam

“Uzbuđen sam zbog novog iskustva u drugačijoj ligi i drugoj državi. Vizija Al Nassra je vrlo nadahnjujuća. Uzbuđen sam pridružiti se suigračima i pomoći ekipi da postigne još uspjeha”, izjavio je Ronaldo nakon potpisa.

Ranije se nagađalo i da bi Ronaldo zapravo trebao potpisati ugovor do 2030., s tim da ga onaj igrački veže do 2025. godine. Uz ulogu igrača bio bi i ambasador za zajedničku kandidaturu Saudijske Arabije, Egipta i Grčke za Svjetsko prvenstvo 2030. godine. Također, ponuđena mu je i upravljačka uloga u klubu pa će moći birati trenera koji bi potom bio doveden u klub te preuzeo njega i momčad.

Evropski klubovi ga nisu htjeli

Ronalda se i prije rastanka s Manchester Unitedom dovodilo u vezu s mnogim evropskim klubovima. Bio je nezadovoljan i tražio je odlazak s Old Trafforda, koji je na kraju i isprovocirao intervjuom Piersu Morganu. Nakon toga je dobio sporazumni raskid ugovora.

Agenti su ga nudili mnogim klubovima diljem najjačih europskih liga, no ni jedan od njih nije bio spreman dovesti 37-godišnju zvijezdu pod uvjetima kakvi su bili predlagani. Bogatom klubu iz Saudijske Arabije novac nije predstavljao problem. Ronaldo će dobiti više nego što bi dobio u europskom klubu, a Al Nassr mjesto u svim sportskim tiskovinama.

 

The post Ronaldo je novi igrač Al Nassra. Potpisao je najveći ugovor u historiji fudbala appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Također provjerite

Zabranjeno Pusenje u ugostiteljskim objektima

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima stupa na snagu 13. juna 2024

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima stupa na snagu 13. juna 2024 Nakon gotovo dvije godine …

GO SDA SREBRENIK JE DOBILA KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA

Izvršni odbor SDA Srebrenik imenovao je svog kandidata za gradonačelnika grada Srebrenika

Izvršni odbor SDA Srebrenik imenovao je svog kandidata za gradonačelnika Srebrenika Na sjednici Izvršnog odbora …