Tvrđava Gradina Srebrenik

Rock Am Lipik 2011

Kao i nekoliko prethodnih i ove godine biće održana manifestacija “Rock Am Lipik” na planini Majevici, na lokalitetu Okresanica – Srebrenik.

Rock Am Lipik 2011
Rock Am Lipik 2011

Riječ je o rock koncertu koji je prerastao u pravi muzički happening koji pobuđuje veliko interesovanje poklonika rock muzike i ljubitelja prirode svih generacija. Ovogodišnje izdanje održaće se po peti put 23. jula, u organizaciji udruženja građana “GBK”, pod sloganom “najmasovnije gorsko okupljanje rockera”, kao mala igra riječi, jer se održava na 800 metara nadmorske visine.

Koncept manifestacije je takav da nema muzičkih „zvijezda“, te je kako organizatori navode “bina otvorena za svakog muzičara koji bi prije ili poslije glavnog programa nešto odsvirao“. Na Rock Am Lipik 2011 izvijesni su nastupi sljedećih sastava: “Impuls” Banovići, “Švorc” Odžak, “Debakl” Živinice, “CT” Srebrenik, “ParaNoica” Srebrenik, “Mamograf” Srebrenik, “Ultra Zvuk” Srebrenik i “RAiN” Srebrenik, dok se pregovara sa još nekolicinom.

Osim što promoviše prirodne potencijale planine Majevice, te gaji rock and roll duh, ova manifestacija ima i humanitarnu notu. Svake godine se sav prihod o koncerta dodijeli u humanitarne svrhe u saradnji sa nadležnim institucijama.

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši