Tvrđava Gradina Srebrenik

Rijaset ne preporučuje odlazak na “sumnjive aktivnosti” Mekkija Torabija

Nakon brojnih rasprava oko toga da li su seanse Mekkija Torabija, na koje svakodnevno hrle hiljade građana BiH, ali i mnogi iz susjednih država, u skladu sa islamskim vjerovanjem, potražili smo stav Rijaseta BiH. Rečeno nam je kako opširan stav uskoro slijedi, ali kako fetva-emin izražava bojazan da se radi o obmani za lakovjerne.

“O spomenutom čovjeku nemamo dovoljno infromacija niti ga poznajemo, kao ni ono čime se bavi. Zato ne možemo preporučiti odlazak kod njega na nekakve iscjeliteljske seanse”, kazao nam je Ekrem Tucaković, glasnogovornik Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Pojasnio je kako se Rijaset do sada “nije određivao niti zauzimao stav o navodnom iscjeliteljskom radu Mekkija Torabija”, ali da će u narednim danima izaći sa još jednim stavom o tom pitanju.

“Dr. Enes Ljevakovic fetva-emin Vijeća za fetve Rijaseta Islamske zajednice iskazao je sumnju u njegov način liječenja, izrazivši bojazan da se radi o obmani za lahkovjerne. On smatra da se radi o nejasnoj, sumnjivoj aktivnosti. Prema nekim saznanjima, značajan dio uleme u Maroku odbacio je njegovu metodu liječenja”, kazao nam je Tucaković.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Jedan komentar

  1. Rijaset IZ i Cerić čim nemaju nikakve finansijske koristi od nekog u ovom slučaju od Marokanca odma ne preporučuju. Ne vidim nikakvu obmanu, čovjek ništa ne naplaćuje, čak je insistirao da se ne plaća ni voda niti ulaz u Zetru. Samo što je našim zinulo dupe za pare pa su odlucili, kad su prvi dan vidjeli kolko je ljudi doslo, naplacivati bar ulaz ako ovaj vec ne uzima pare ima ko hoće.

Komentariši