REGISTRACIJA AUTA U BOSNI i HERCEGOVINI

REGISTRACIJA AUTA U BOSNI i HERCEGOVINI

Nakon sto uplatite sve sto je potrebno da se auto registruje u BiH, sve te uplatnice, zajedno sa saobraćajnom dozvolom odnesete u MUP da bi vam produzili registraciju. Na salteru vas docega nimalo ljubazan referent koji jedva ceka da ste negdje pogrijesili na nekoj od uplatnica.Nakon njegovog pregleda , hladno vam saopstava da po saobracajnu dozvolu dodjete za sedam dana ( naravno iako je ustanovio da je sve uplaceno kako treba). Tih sedam dana vi ste prinudjeni ili da vozite auto i molite Boga da vas policija ne zaustavi ili da molite druge ljude da vas odvezu do nekog mjesta.

Nakon sedam dana dolazite na salter da podignete saobracajnu dozvolu , ali vam onaj isti neljubazni referent saopsti da imate neku

BiH Tablice - REGISTRACIJA AUTA U BOSNI i HERCEGOVINI
BiH Tablice – REGISTRACIJA AUTA U BOSNI i HERCEGOVINI

kaznu iz 2012 godine koju niste platili. Naravno , vi iznervirani kazete neljubaznom referentu da ste platitli kaznu ali on samo hladnokrvno zatvori salter. Onda vi odete do referenta koji vam saopsti da placena kazna nije , vjerovatno , proknjizena kod Opcinskog suda Tuzla.

Tada se vi vratite kuci i zovete 1182 da vam daju broj od Opcinskog suda Tuzla. Nakon sto dobijete broj 035 307 100 javi vam se neko gospodin koji vas ljubazno saslusa i saopsti vam da ste nazvali pogresno mjesto, te vam da broj 035 250 081 gdje je sluzba za prekrsajno izvrsenje. Na taj telefon se javi neki gospodin koji vam spoji referenta ali broj je zauzet, nakon sestog pokusaja dobijete i referenta , koji je uzgred gospođa koja je do penzije par mjeseci. Nakon sto obrazlozite svoj problem gospođa vam kaze da je nazovete za 15 minuta da ona to sve provjeri. Nakon 15 minuta i ponovnih 6 pokusaja javi se druga gospođa koja vam saopsti da je ona prva gospodja na dorucku. Nakon 45 minuta pauze i ponovnih 6 pokusaja dobijete onu prvu gospodju koja vam saopsti da ste vi vjerovatno uplatili kaznu jos 2012 godine ali da niste njoj dostavili uplatnice. Kada joj saopstite da vi nemate auto , jer vam ga je drzava otela, ona se nasmije i kaze vam da mozete joj poslati uplatnice na broj 035 307 200 pa da ce kurir za dan dva donijet to do nje ali da ste u svakom slucaju duzni donijet joj uplatnice. Nazovete broj 035 307 200 i ono nije fax nego vam se javi neka gospodja koja vam saopsti da je broj faxa 035 307 258 ali da ona nije sigurna da ce to neko dostaviti onoj gospodji kojoj trebaju te uplatnice. Vi ubijeđeni da nece te uplatnice doci gdje treba , nadjete nekog studenta te ga zamolite da odnese te uplatnice do te gospodje , naravno drugi dan , jer faxom nije uspjelo. Nakon sto su uplatnice dospjele na pravu adresu potrebno je cekati jos jedan dan da se ponisti vasa kazna u evidenciji. Nakon vaseg brisanja u evidenciji odete po svoju saobracajnu , ali ona nije jos gotova jer nema osobe koja potpisuje saobracajnu i ne zna se kada ce ona biti tu.
POUKA OVOGA SVEGA DJECI I MLADIM LJUDIMA : ” Bjezite iz ove usrane drzave i ovih usranih politicara i mislite na svoju buducnost i svoju djecu. Bolje je u normalnoj drzavi biti gradjanin drugog reda nego ovdje imati sest fabrika”.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …