Raskrsnica Paša Bunar dobija semoforsku signalizaciju

U toku su sanacioni radovi u Rudarskoj ulici u Tuzli, na raskrsnici prema Paša bunaru, koji su započeli još prošle godine.

Do kraja aprila na spomenutoj lokaciji bi trebali biti postavljeni semafori. Zamjenom kolektora fekalne i oborinske kanalizacije biće riješen i dugogodišnji problem plavljenja na ovoj lokaciji.

Prošle godine je na dionici gdje su se u ranijem periodu često dešavale saobraćajne nezgode, završena jedna saobraćajna traka, a od 2. marta je nastavljena i druga faza radova.

Kanalizacioni kolektori u Rudarskoj ulici u Tuzli su bili stariji od 40 godina i bila je neophodna njihova zamjena kako više ne bi dolazilo do plavljenja prilikom većih padavina. Za ove radove iz Budžeta Grada Tuzle izdvojeno je 570. 000 KM.

Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica ranije su obavijestili građane da će, u periodu od 02.03.2021. – 30.04.2021. godine, doći do privremene izmjene režima saobraćaja na dijelu ulice Rudarska, od raskrsnice Batva do raskrsnice sa ulicom Krečanska.

Izvor: tuzlapress

The post Raskrsnica Paša Bunar dobija semoforsku signalizaciju appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Futsal: Salines Tuzla City ide u odbranu titule utakmicom u Mostaru

Futsal klub Salines Tuzla City  održao press konferenciju povodom današnjeg  finalnog play off-a susreta za …

Odigran prvi finalni meč: FC Mostar SG – FC SALINES TUZLA CITY 7-4 (3-3)

Prva utakmica finala doigravanja za Prvaka BiH, je otišla na stranu Mostaraca. Utakmica dostojna finala …