Tvrđava Gradina Srebrenik

Pucnjava na Breki, muškarac teško povrijeđen

U sarajevskom naselju Breka u petak navečer došlo je do pucnjave, pri čemu je P. N. (31) iz Sarajeva dobio povrede opasne po život.

Kako su saopćili iz MUP-a Kantona Sarajevo, mladića je oko 21 sat hicem iz pištolja u lijevu stranu grudnog koša pogodio E. D. (28) u ulici Asima Ferhatovića broj 52, te potom pobjegao.

Povrijeđeni je prevezen na CUM bolnice Koševo, gdje je operisan, ali je njegovo stanje i dalje teško.

Kantonalni tužilac u Sarajevu obaviješten je o ovom događaju. Uviđaj je, po njegovom odobrenju, izvršila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija radi na rasvjetljavanju događaja i pronalasku E. D.

Nezvanično saznajemo da je povrijeđeni Nihad Pandžić.

Također provjerite

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Foto: Održana komemoracija tuzlanskom slikaru Edinu Edi Derviševiću

Komemoracija u čast preminulom, tuzalnskom akademskom slikaru, Edinu Edi Derviševiću održana je u nedjelju u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla. Veliki broj prijatelja, poznanika i sugrađana okupio se danas u Galeriji portreta da oda počast ovom velikom čovjeku i vrhunskom slikaru i umjetniku. Prisutnima su se obratili direktor Centra za kulturu Tuzla Edin Jahić i kustos […]

Komentariši