Prvo mjesto osvojila Šejla Čizmić na takmičenju hip hop-a u Bijeljini

Takmičenje Just Relax Jam u Bijeljini održano prije dva dana (27.06) u organizaciji Just too Cool (https://www.facebook.com/just2coolcrew) , najstarije plesne ekipe na podrucju Bosne i Hercegovine bilo je pravo mjesto za nastup plesne grupe Rebus iz Srebrenika. Na ovom međunarodnom takmičenju mladih u plesu i crtanju grafita naša Šejla Čizmić je osvojila 1.mjesto a naša Ilma Hadžihajdić bila je druga u kategoriji Hip hop kids do 16 godina.
U TOP 8 najboljih ušli su i Dženan Zahirović, Lejna Bašić, Adna Čaušević i Lea Jašarević iz Rebusa koji su publiku oduševili svojim nastupom.
U kategorjij “2 vs 2 hip hop” u TOP 8 najboljih ušli su Arijana Moranjkić i Selma Moranjkić iz Rebusa, a titulu najboljeg uzeli su gosti iz Austrije. Takmičenje je posjetio veliki broj plesača iz Bosne i Hercegovine,  Mađarske, Njemačke, Austrije i Rumunije.

Video (amaterski snimak):

 

 

rebus-1 rebus-2

Pogledaj i ovo

Knjige - naši dani

Rječnik lokalnih izraza Srebrenika

Izvor: [Rječnik lokalnih izraza Srebrenika](https://www.srebrenik.net/rjecnik/) Stare riječi i izrazi iz Srebrenika i okoline predstavljaju pravi …

Stari Most

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine odražavaju složenost i raznolikost historijskog i kulturnog nasljeđa …