Protest građana, Uzunović tvrdi da je hapšenje Kasumovića montirani proces

Kenan Uzunović, predsjednik kluba KF Inicijativa obratio se novinarima na press konferenciji koju je povodom hapšenja gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića organizovala “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”.

Ovakav čin smo očekivali s obzirom na to da je ovo montirani proces djela pravosuđa koji je instruiran od vrha stranke SDA. Najave hapšenja gradonačelnika postoje još od lokalnih izbora na kojima je uvjerljivo pobijedio. Medijska hajka od strane pojedinih novinara, koja traje pet godina i koji su sa instrukcijom od strane Tužilaštva prenoćili ispred kuće gradonačelnika rezultirala je današnjom akcijom. U Tužilaštvo je gradonačelnik pozivan nekoliko puta i svaki put se odazvao na poziv. Međutim pojedini novinari i političari koji su poniženi na izborima sanjaju da Fuadu Kasumoviću vide lisice na rukama. Kriv je zato što je zaštitio imovinu grada Zenice.”

Uzunović je naveo da se u aferi “Respiratori” nije hapsilo na ovakav način i da se na Dan Armije BiH hapsi Zlatni ljijan. Dodao je i da se ne hapse političari koji ruše ustavni poredak BiH.

Podsjetimo od jutros kada je akcija SIPA-e počela izvršeni su brojni pretresi, gradonačelnik Kasumović na svoj je Facebook profilu objavio da je uhapšen, da bi nakon toga Tužilaštvo ZDK objavilo da je u bjekstvu što je gradonačelnik demantirao.

Kasumović tvrdi da sarađuje sa istražnim organima od samog početka.

Ispred zgrade Gradske uprave Zenice dok je trajala konferencija okupilo se nekoliko stotina građana kako bi izrazili protest zbog hapšenja Kasumovića.

Izvor: Ba.n1info.com

The post Protest građana, Uzunović tvrdi da je hapšenje Kasumovića montirani proces appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

POZIV ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Fondacija zajednice Gradačca poziva poljoprivredne proizvođače na konsultativni okrugli sto na temu: “Prevazilaženje barijera za …

Bahrudin Ahmetagić: Do kada će građani čekati poniženi u redovima za markice?

Svake godine ista slika, dugi redovi građana širom TK pred poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja koji …