Proljetna akcija uređenja i uklanjanja divljih deponija smeća u Srebreniku

U skladu sa članom 146. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik općine Srebrenik“, broj: 6/06 i 10/11), gradonačelnik Srebrenika je donio Program aktivnosti na realizaciji proljetne akcije uređenja na području Grada Srebrenika, koja se ima realizovati u periodu od 26. aprila do 31. maja   2021. godine. Navedenim Programom, između ostalih aktivnosti planirana je organizacija akcije uklanjanja divljih deponija smeća, čišćenja šireg područja planine Majevice i svih vodotoka na području Grada Srebrenika, koja će se realizovati u saradnji sa Mjesnim zajednicama i građanima, JP “9. Septembar” d.d. Srebrenik, NVO i privrednim subjektima našeg grada. U tom smislu, pozivaju se svi zainteresovani građani, privredni i drugi subjekti da se uključe u ovu akciju, te daju svoj doprinos na uklanjanju divljih deponija smeća, čišćenju i uređenju svih javnih i privatnih površina, šuma i vodotoka na području Grada Srebrenika. Više informacija o organizaciji same akcije, građani mogu dobiti kod predsjednika Mjesnih zajednice, te u resornoj Službi za prostorno uređenje i zaštitu okolice Grada Srebrenika (kontakt osoba Miralem Fazlić: 035/366-418).

Objava Proljetna akcija uređenja i uklanjanja divljih deponija smeća u Srebreniku pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području …

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta – …