Prof. Dr. Izudin Kešetović kandidat za načelnika općine Srebrenik (DF)

DEMOKRATSKA FRONTA (DF) predala je svoje kandidatske liste i Prof. dr. Izudin Kešetović je kandidat DF-a za načelnika općine Srebrenik

 

Prof. Dr. Izudin Kesetovic
Prof. Dr. Izudin Kesetovic
Prof. Dr. Izudin Kešetović ,rođen je 1953.godine u Rapatnici, opština Srebrenik.
Osmogodišnju školu završio je u Srebreniku, a Gimnaziju u Tuzli; Ekonomski fakultet u Sarajevu 1976. godine, magistarski rad je odbranio 1983 na Univerzitetu u Sarajevu i doktorsku disertaciju 1989. godine na Univerzitetu u Tuzli.
Zaposlen je na Univerzitetu u Tuzli, Ekonomski fakultet , u zvanju redovnog profesora iz oblasti finansija i finansijske politike.
Izudin Kešetović ima veoma bogatu radnu i naučno- istraživaču praksu.
Od diplomiranja i sticanja zvanja diplomiranog ekonomiste radio je neprekidno u svim segmentima privrednog i društvenog života:
Privreda: od stručnog saradnika , finansijskog direktora, direktora preduzeća „Siporex“Tuzla i generalnog direktora složenog poslovnog sistema „ Sodaso holding“ Tuzla.
Državna uprava: izvršna vlasti ,finansije i privreda, opštine Tuzla, okruga Tuzla i države Bosne i Hercegovine ; zakonodavna vlast na nivou opštine Srebrenik, Tuzlanskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine .
Fakultet: u svim zvanjima od asistenta pripravnika do redovnog profesora.
Autor je 11 knjiga i preko 200 naučnih i stručnih publikacija iz oblasti javnih i monetarnih finansija kao i brojnih radova u pisanim i elektronskim medijima.

 

Svoju viziju općinske uprave i kako istu postaviti na bolji nivo objavio je u svom intervjuu Srebrenik.NETworku u ovom članku “Nafaka je u malom al pošteno zarađenom:”

https://www.srebrenik.net/aktuelno/kandidat-za-nacelnika-srebrenika-dr-kesetovic-nafaka-je-u-malom-ali-posteno-zaradenom/

 

 

Novi intervju očekujte uskoro.

Pogledaj i ovo

Tužioci zatražili formiranje predmeta protiv Milorada Dodika

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zatraženo je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa člana Predsjedništva …

Domaćinstva u regionu godišnje bace više od 1,8 miliona tona hrane

Pod sloganom “Naše akcije su naša budućnost – bolja proizvodnja, bolja ishrana, bolje okruženje i …