Pretpostavljena trasa autoputa Tuzla – Orašje

  • “Juče u popodnevnim satima u Srebreniku sastali su se poslodavci sa područja općina Gradačac i Srebrenik. Tema razgovora je bila pretpostavljena trasa autoputa Tuzla – Orašje. Nepodijeljeno je mišljenje poslodavaca ove dvije općine da pretpostavljena trasa buduće autoputa ne odražava zadovoljenje  interesa poslodavaca i građana ove dvije općine ali i poslodavaca i građana sa područja Tuzlanskog kantona.

Tim prije što sa područja ove dvije lokalne zajednice dolaze najveći izvoznici u Bosni i Hercegovini pa bi svaka vrsta komunikacijske  izolacije  predstavlajala potencijalnu prijetnju gubitku izvoznih tržišta što bi u konačnici dugoročno ostavilo nesagledive posljedice na razvoj privrednih potencijala u ovim općinama i gubitak radnih mjesta. Jednoglanso je zakljuceno da najkasnije tokom slijedeće sedmice treba održati HITAN sastanak sa Premijerom FBiH, Premijerom TK, Gradonačelnicima opčina Gradačac i Srebrenik te delegacijom poslodavaca koju će sačinjavati predstavnici udruženja poslodavaca Gradačac i Srebrenik i predstavnik Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona u vezi sa navedenim”, stoji u saopštenju Udruženja poslodavaca FBiH, grupacija TK.

Objava Pretpostavljena trasa autoputa Tuzla – Orašje pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

POZIV ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Fondacija zajednice Gradačca poziva poljoprivredne proizvođače na konsultativni okrugli sto na temu: “Prevazilaženje barijera za …

Bahrudin Ahmetagić: Do kada će građani čekati poniženi u redovima za markice?

Svake godine ista slika, dugi redovi građana širom TK pred poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja koji …