Press GO PDA Tuzla: Tuzli ne trebaju podjele, već društvo jednako za sve

GO PDA Tuzla na press konferenciji koja je održana u utorak 27.oktobra predstavio je kandidata za gradonačelnika kao i kandidate za Gradsko vijeće. Ujedno je i promovisana Izborna platforma.
Predsjednik GO i nosilac liste za Gradsko vijeće Senad Mehmedinović naglasio je da 65 posto liste čine žene i mladi. Posebno mu je drago što mladi i žene pokazuju interes za politiku, što potvrđuje procenat istih na listi. Od 35 kandidata koliko je na listi, 11 mladih osoba je do 30 godine, dok je 16 žena na listi. Mehmedinović je istakao da je kroz Izbornu platformu i Epilog Izborne platforme definisano 12 strateških ciljeva za koje će se zalagati PDA u Gradskom vijeću Tuzla.
Alen Kamerić, kandidat PDA Tuzla za gradonačelnika kazao je da je njegova kandidatura odgovor svima onima koji su GO PDA svrstavali u razne tabore.
– Mi smo stranka centra. U fokusu nam je građanin Tuzle. Sjedište PDA je u Tuzli, a ne u Sarajevu. Ne želimo da se ide po odluke u Sarajevo – mišljenja je Kamerić.

 

The post Press GO PDA Tuzla: Tuzli ne trebaju podjele, već društvo jednako za sve appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Druga noć TKT Fest 2020: Monodrama ˝Školjka šumi˝ autora Slobodana Novaka

Promocijom monografije nastale povodom obilježavanja 40 godina umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade …

115 godina od rođenja Franje Ledera

Rođen je u Tuzli 29.10.1905. od oca Johana Ledera, narednika žandarmerije i majke Roze (Rosa …