Preminuo je Dr. Ibrahim Zukić, zastupnik u Parlamentu FBiH i predsjednik OO SDA Srebrenik

Dr. Ibrahim Zukic (1961-2021)

Rođen  1961. godine u Lisovićima.gdje je završio i Osnovnu školu. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završio Tuzli. Jedan od najmlađih ljekara u Domu Zdravlja Srebrenik. Specijalistički ispit položio 1992. godine u Sarajevu. Za vrijeme rata obnašao funkciju načelnika ratne bolnice i šefa službe za ginekologiju i akušerstvo Doma Zdravlja Srebrenik. Titulu primarijusa kao rezultat doprinosa u struci dobio 1998. godine.

Imenovan za povjerenika SDA Srebrenik 2000. godine od rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića. Nakon sporevedenih izbora izabran na funkciju potpredsjednika.

Predsjedavajući Opštinskog vijeća Srebrenik bio u periodu 2004-2012. i 2014-2016. godine. Funkciju presjedavajućeg OV obavljao volonterski. Predsjednik operativnog izbornog štaba SDA Srebrenik deset puta. Izabran u Federalni parlament na izborima 2018. godine. Na izborima 2020. godine jednoglasno izabran za Predsjednika SDA Srebrenik.

Preminuo 14.04.2021 nakon kraće teške bolesti.

Pogledaj i ovo

Promocija knjige za inžinjere – Matematika 1 – zbirka zadataka

Knjiga Matematika I je dugogodišnji projekat autora: Selmir Karić, Kristina Nurkanović i Sead Rešić. Knjiga pokriva sva poglavlja Matematike I. Svi zadaci su detaljno uređeni, svaka oblast ima teorijski uvod. Namijenjena je za izučavanje Matematike na tehničkim fakultetima, a preporuka je i za svakog studenta, učenika, nastavnika i profesora.

Rezultati lokalnih izbora u Srebreniku – gradonačelnik je ostao isti, kao i problemi koje imamo u Srebreniku

Nihad Omerović je ostao gradonačelnikom Srebrenika u sljedeće 4 godine. Čestitam na osvojenom mjestu gradonačelnika, nadam se kao i većina onih koji su dali glas gosp. Omeroviću da će raditi kao što je radio zadnjih mjeseci na otklanjanju problema koji su evidentni na svakom koraku u Srebreniku.