Premijerligaši dobivaju reflektore

Od naredne sezone svi premijerligaši morat će imati reflektore, a klubovima će pomoći Nogometni savez i lokalne zajednice.

Ugovor o isporuci reflektora potpisali su danas generalni sekretar Nogometnog/FUdbalskog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković s ovlaštenim predstavnicima Philipsa za Bosnu i Hercegovinu, firmama Manedra Company d.o.o. Mostar i Sles d.o.o. Tuzla.

Ovim ugovorom precizirana je isporuka i montaža Philipsovih rasvjetnih tijela u sklopu ranije najavljenog Projekta unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH. Ukupna ugovorena vrijednost radova je 1.330.000 dolara (blizu 2,2 miliona KM).

Projektom koji je ranije odobren od Izvršnog odbora Saveza, planirano je da se na devet stadiona na kojima se igraju utakmice Premijer lige uradi reflektorska rasvjeta.

Savez će s predstavnicima svakog kluba pojedinačno, te njihovim lokalnim zajednicama potpisati trojni ugovor za izvođenje radova na elektroinstalacijama, te nabavci i montaži stubova na tim stadionima.

Svi radovi na odabranim stadionima moraju biti završeni do novembra 2019. godine, tako da će u 2020. godini uvjet za odigravanje utakmica biti i postojanje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige, saopćeno je iz Saveza.

The post Premijerligaši dobivaju reflektore appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]