Premijer Sarajevskog kantona Mario Nenadić podnio ostavku

On je ove sedmice na sjednici Skupštine KS najavio spremnost da napusti funkciju premijera zbog činjenice da Vlada odavno nema podršku većine Skupštine te zbog rezultata lokalnih izbora koji idu u prilog Četvorci.

Također, Nenadićev stranački šef Fahrudin Radončić podržao je njegovu odluku u sličnom duhu, spominjući pobjedu Četvorke koja svakako planira obarati aktuelnu vladu na čelu sa Strankom demokratske akcije.

U ostavci Nenadić navodi kako je svjestan da većina u Skupštini Kantona Sarajevo odavno planira izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj vladi, te kako smatra da je njegova obaveza da “ubrza procese koji slijede”, aludirajući na obaranje trenutne i dolazak nove Vlade Kantona Sarajevo.

S obzirom da ostavka premijera znači i ostavka svih ministara, ovim činom je pala aktuelna Vlada Kantona Sarajevo. Također Nenadić je ostavio otvorenu mogućnost da, ukoliko Četvorka ipak želi sprovesti proceduru izglasavanja nepovjerenja, onda će ostavku podnijeti nakon tog čina.

Aktuelna vlada i premijer Nenadić ostat će u tehničkom mandatu do imenovanja novog saziva.

Izvor: Klix.ba

The post Premijer Sarajevskog kantona Mario Nenadić podnio ostavku appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Zimska čarolija počinje u Tuzli – otvoreno klizalište na Panonici

Danas počinje 15. sezona klizanja u Tuzli na gradskom klizalištu Panonika u kompleksu slanih jezera. …

Preminula Lejla Hairlahović, bivša generalna sekretarka RSBiH

Lejla Hairlahović, nekadašnja generalna sekretarka Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine preminula je od posljedica zaraze …