Preko stotinu direktora škola i resorna ministrica iz Kantona Sarajevo posjetili Srebrenik

Preko stotinu direktora škola i resorna ministrica iz Kantona Sarajevo posjetili Srebrenik

Preko stotinu direktora škola i resorna ministrica iz Kantona Sarajevo posjetili Srebrenik

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota Muminović, u organizaciji Javne ustanove Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, zajedno sa preko stotinu direktorima osnovnih i srednjih škola posjetili su Srebrenik.

Grad Srebrenik, zajedno sa Turističkom zajednicom grada, iskoristio je ovu priliku da gostima predstavi i prezentuje sve važne činjenice o našim kulturno-historijskim spomenicima.

Ovu posjetuje iskorištena kako bi donosiocima odluka u Kantonu Sarajevo prezentovano i omogućeno da steknu dovoljno informacija i razmotre Srebrenik kao potencijalno mjesto za školske ekskurzije.

“Gosti su obišli Stari grad Srebrenik, centar grada i na kraju posjete bili o duševljeni njegovom ljepotom i bogatom historijom. Tokom posjete direktori škola su imali priliku da se upoznaju sa svim značajnim kulturnim i historijskim aspektima našeg grada, čime se nastoji povećati prepoznatljivost Srebrenika kao edukativne i turističke destinacije. Ova posjeta predstavlja važan korak u promociji Srebrenika, jer omogućava da se naš grad uvrsti na listu atraktivnih destinacija za školske ekskurzije, čime se dodatno podstiče razvoj turizma i jača kulturna svijest među mladima”, navodi Adnan Bjelić, gradonačelnik Srebrenika.

Također provjerite

Poslovna ideja

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U IMPAKT INKUBATORU POSLOVNIH IDEJA GRAD SREBRENIK

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program inkubacije poslovnih ideja odnosno podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se iz sljedećih komponenti: Poduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje poduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate na području Grada Srebrenika, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima. Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Autoput-Cestarina_2024

Novi Elektronski Maut Sistem na Hrvatskim Autoputevima od 2026

Novi Elektronski Maut Sistem na Hrvatskim Autoputevima od 2026 Uvođenje elektronskih vinjeta i ALPR sistema …