Predstavljanje kandidata za lokalne izbore Pokreta Zajedno za bolji Srebrenik

Uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, u petak 16.10.2020 je u kino sali Doma kulture u Srebreniku održan promotivni skup i zvanično otvorena kampanja pokreta Zajedno za bolji Srebrenik. Na skupu koji je održan za područje Srebrenik Centar I i II predstavljen je nezavisni kandidat za gradonačelnika dr. sci. Nihad Omerović kao i kandidati za gradsko vijeće pokreta Zajedno za bolji Srebrenik.

Pokret Zajedno za bolji Srebrenik nastao je prije samo šest mjeseci i ove godine prvi put izlazi na izbore, sa jasnim ciljem i namjerom da zajedno sa vama radimo i gradimo Srebrenik po mjeri svih njegovih stanovnika. Samo zajedničkim radom i borbom možemo svaku našu ulicu, selo, mjesnu zajednicu i Grad Srebrenik učiniti mjestom boljeg življenja za sve nas. Raduje nas da je svakim danom sve više onih koji dijele naše mišljenje. Želimo pokazati i dokazati da zaista može drugačije, da postoji kvalitetna ALTERNATIVA, da može pošteno i sa uvažavanjem svih, sa istim pravima i pravilima za sve. Sami ne možemo puno ali zajedno možemo sve” – poručeno je sa skupa u Srebreniku.


“Ova priča počela je prije šest mjeseci kada smo se okupili i odlučili da ćemo se boriti za svoje porodice, za svoju djecu,  za svoje roditelje, da ćemo se boriti za narod i za pravdu jer bez toga nijedno društvo ne može opstati. Nismo imali nikakve dileme niti kalkulacija oko toga. Građani su prepoznali našu priču i ja želim od srca da se zahvalim svima koji su spremni da se zajedno sa nama bore za stvaranje kvalitetnijeg života za svakog čovjeka u našoj lokalnoj zajednici, bez podjela i diskriminacije. Želim da vas sve zamolim i  pozovem na dostojanstvenu i fer kampanju, jer nam ne priliči drugačije. Nemojmo vrijeđati niti uzimati drugima pravo ali ne dajmo na sebe i na svoje dostojanstvo” – poručio je aktuelni gradonačelnik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Srebrenika Nihad Omerović .  

Strogo poštujući sve mjere, pa i onu o ograničenom broju osoba u zatvorenom, reduciran je broj prisutnih u sali, ali je za ostale članove i simpatizere pokreta obezbijeđen live streaming kompletnog skupa putem FB stranice pokreta.   

SAOPŠTENJE: Predstavljanje kandidata za gradonačelnika i kandidata za gradsko vijeće pokreta ZBS

Pogledaj i ovo

Rezultati lokalnih izbora u Srebreniku – gradonačelnik je ostao isti, kao i problemi koje imamo u Srebreniku

Nihad Omerović je ostao gradonačelnikom Srebrenika u sljedeće 4 godine. Čestitam na osvojenom mjestu gradonačelnika, nadam se kao i većina onih koji su dali glas gosp. Omeroviću da će raditi kao što je radio zadnjih mjeseci na otklanjanju problema koji su evidentni na svakom koraku u Srebreniku.

Intervju: Almir Tursunović – kandidat za Gradsko vijeće Srebrenika nezavisna bosanskohercegovačka lista NBL

Da može grad biti bez gradonačelnika i Gradskov vijeća i da mogu raditi i djelovati ovako kao u Srebreniku onda zašto ih i birati ? Reći ću da je to ponižavajuće i jedna i druga strana moraju naći zajedničku a ne držati se samo toga "mene je narod birao", kako jedni tako i drugi