Predstavljanje kandidata za lokalne izbore Pokreta Zajedno za bolji Srebrenik

Uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, u petak 16.10.2020 je u kino sali Doma kulture u Srebreniku održan promotivni skup i zvanično otvorena kampanja pokreta Zajedno za bolji Srebrenik. Na skupu koji je održan za područje Srebrenik Centar I i II predstavljen je nezavisni kandidat za gradonačelnika dr. sci. Nihad Omerović kao i kandidati za gradsko vijeće pokreta Zajedno za bolji Srebrenik.

Pokret Zajedno za bolji Srebrenik nastao je prije samo šest mjeseci i ove godine prvi put izlazi na izbore, sa jasnim ciljem i namjerom da zajedno sa vama radimo i gradimo Srebrenik po mjeri svih njegovih stanovnika. Samo zajedničkim radom i borbom možemo svaku našu ulicu, selo, mjesnu zajednicu i Grad Srebrenik učiniti mjestom boljeg življenja za sve nas. Raduje nas da je svakim danom sve više onih koji dijele naše mišljenje. Želimo pokazati i dokazati da zaista može drugačije, da postoji kvalitetna ALTERNATIVA, da može pošteno i sa uvažavanjem svih, sa istim pravima i pravilima za sve. Sami ne možemo puno ali zajedno možemo sve” – poručeno je sa skupa u Srebreniku.


“Ova priča počela je prije šest mjeseci kada smo se okupili i odlučili da ćemo se boriti za svoje porodice, za svoju djecu,  za svoje roditelje, da ćemo se boriti za narod i za pravdu jer bez toga nijedno društvo ne može opstati. Nismo imali nikakve dileme niti kalkulacija oko toga. Građani su prepoznali našu priču i ja želim od srca da se zahvalim svima koji su spremni da se zajedno sa nama bore za stvaranje kvalitetnijeg života za svakog čovjeka u našoj lokalnoj zajednici, bez podjela i diskriminacije. Želim da vas sve zamolim i  pozovem na dostojanstvenu i fer kampanju, jer nam ne priliči drugačije. Nemojmo vrijeđati niti uzimati drugima pravo ali ne dajmo na sebe i na svoje dostojanstvo” – poručio je aktuelni gradonačelnik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Srebrenika Nihad Omerović .  

Strogo poštujući sve mjere, pa i onu o ograničenom broju osoba u zatvorenom, reduciran je broj prisutnih u sali, ali je za ostale članove i simpatizere pokreta obezbijeđen live streaming kompletnog skupa putem FB stranice pokreta.   

SAOPŠTENJE: Predstavljanje kandidata za gradonačelnika i kandidata za gradsko vijeće pokreta ZBS

Pogledaj i ovo

Počela izgradnja kolektora otpadnih voda za poslovnu zonu Herceg-Ingram

Poslovna zona Herceg – Ingram predstavlja jednu od najproduktivnijih zona na području Srebrenika jer u okviru nje funkcioniše nekoliko vrlo bitnih poslovnih subjekata koji zapošljavaju preko 700 radnika. Višegodišnji problem bio je nefunkcionisanje kanalizacione mreže što je postojećim firmama otežavalo rad, a posebno je onemogućavalo registrovanje novih poslovnih subjekata. Nakon što su osigurana finansijska sredstva i riješeni imovinsko-pravni odnosi, počeli su radovi na izgradnji savremenog kolektora otpadnih voda ,a završetkom ovog projekta biće otklonjeni problemi i nedostatci u ovoj poslovoj zoni.

Demant od predsjednika SDA Srebrenik: “SDA Srebrenik nije u koaliciji sa NIP-om u Srebreniku”

Prvo, nama niko nije ponudio koaliciju. Mi i kada bismo dobili tu ponudu istu bi prvo razmotriti na Izvršnom odboru stranke i onda zajedno zauzeli svoj stav. Inače SDA stranka će uvijek podržati odluke koje su za dobrobit Srebrenika i teme koje su aktuelne u Srebreniku, da bismo jednostavno riješili neke probleme i ne stajali na jednom mjestu sljedeće 4 godine. Znači, ako se ponudi ta opcija, mi ćemo dobro razmotriti sve uslove koji se nude u vezi takve koalicije i dati naš odgovor. Mi smo SDA i mi smo jak subjekat u Gradskom vijeću Srebrenika.