Predstavljamo sve učesnike košarkaškog turnira Silver Ball 2012

Ostalo je još samo četiri dana do košarkaškog turnira Silver Ball 2012. Raspored utakmica:

10:00 – I utakmica: Silver Kings – Vinkovci

11:15 – II utakmica: Budućnost Bijeljina – Brčko DC

12:30 – III utakmica: Finale za 3. mjesto

14:00 – IV utakmica: Finale za 1. mjesto

Prva od ekipa koje ćemo predstaviti bit će KK Brčko DC. Ove godine dva puta smo igrali sa njima i u domaćoj utakmici smo ih pobijedili. Utakmica u Brčkom će nam ostati u sjećanju jer smo u toj utakmici vodili ukupno 39 minuta i 55 sekundi da bi 5 sekundi prije kraja Brčaci poveli po prvi puta i pobijedili. Ekipa koja može iznenaditi i ekipa koja je na neki način branilac naslova prvaka prošlogodišnjeg turnira Silver Ball 2011.

 

 

Iz Bijeljine nam dolazi “strašna” ekipa. Ove godine im je za malo izmakao pehar prvaka BiH i sigurno su najozbiljniji kandidat za osvajanje “Srebrne lopte”. KK Budućnost je rasadnik talenata i mnogi njihovi košarkaši koji su prošli školu košarke Daria Čojića su danas vrhunski košarkaši i članovi velikih evropskih ekipa.

 

KK Vinkovci su ovdje najmlađa ekipa. Uglavnom su to momci 1997. godište koji su prošle sezone predvođeni najboljim igračem Čorićem,  kao mlađi kadeti učestvovali na završnici prvenstva Hrvatske. Ove godine smo sa njima odigrali jednu utakmicu na Božićnom turniru gdje smo pobijedili. Kako smo čuli od tada su dosta napredovali i očekuju dobar rezultat.

 

I na kraju domaćin i organizator turnira “Srebrni Kraljevi”. Ekipa koja najbolje igra protiv jačih protivnika. Ova generacija još nikada nije izgubila utakmicu velikom razlikom a pobjeđivali su dva puta van granica BiH. Kao pioniri obećavali su puno ali nepotrebne turbulencije košarkaške klime u Srebreniku prije dvije godine napravile su malo veću pauzu u njihovom razvoju koju su oni prebrodili. Na turniru će za Kingse nastupiti nekadašnji kapiten a sada član Sparsa Amir Hodžić i realno je očekivati da će titula osvajača turnira ostati u Srebreniku.

Vidimo se u nedjelja 10.06.2012 u SRC sa početkom  u 10 sati.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Kreće košarkaška liga za djevojčice

Predstavnici Škole sporta Silver Kings je na sastanku sa ostalim klubovima koji je održan 14.12. …

Komentariši