Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Srebrenik stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Sanela Arslanija (46), nastanjen u Tuzli,  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa.   Arslani je osumnjičen da je u februaru i aprilu 2023. godine počinio najmanje osam teških krađa na području Tuzlanskog […]

Predložen pritvor za Sanela Arslanija (46) iz Tuzle koji je uhapšen u Lukavcu

Predložen pritvor za Sanela Arslanija (46) iz Tuzle koji je uhapšen u Lukavcu

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Srebrenik stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Sanela Arslanija (46), nastanjen u Tuzli,  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa.
 
Arslani je osumnjičen da je u februaru i aprilu 2023. godine počinio najmanje osam teških krađa na području Tuzlanskog kantona u Srebreniku, Tuzli, Živinicama i Gradačcu. On je u ovom periodu provaljivao u porodične kuće i druge objekte te otuđio dva automobila u  vrijednosti od oko 55. 000 KM,  te također i novčanike, kartice, novac, mobitele i druge vrijedne stvari, a vještačenjem  će se utvrđivati protivpravna  imovinska korist koju je pribavio krađama i šteta koju je nanio oštećenim osobama.
 
Također provalio je  i u jednu trgovinsku radnju i otuđio veći iznos novca, te u tri navrata odvaljivao kase i uzimao novac u samouslužnim auto praonama, pri čemu je oštetio i elektroniku na aparatima za naplatu.
Protiv Arslanija  je trenutno  otvorena istraga za osam radnji teških krađa,  na osnovu izvještaja koji je  do sada dostavio MUP TK, ali će u narednom periodu istraga u odnosu na njega biti proširena za više radnji koje se trenutno dokumentuju ili su ranije dokumentovane i izvještaji će se dostaviti Tužilaštvu.
 
Za Arslanijem je raspisana potraga u još nekoliko kantona na području FBiH zbog istih ili sličnih krivičnih djela, a pripadnici MUP-a TK su ga locirali i 25. jula ove godine lišili slobode na području Lukavca.
On je od ranije više puta osuđivana osoba za krivična djela iz oblasti imovinskih delikata.

Powered by WPeMatico

https://lukavacki.ba/predlozen-pritvor-za-sanela-arslanija-46-iz-tuzle-koji-je-uhapsen-u-lukavcu/ 28.07.2023

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …