POZNATI KANDIDATI ZA OVOGODIŠNJEG «MALOG PRINCA»

Pripreme za jubilarni 15. Međunarodni dječiji festival «Vezeni most 2018», kako je saopšteno iz Društva prijatelja knjige «Mali princ» Tuzla, u punom su jeku. Dogovoreno je da gošća ilustratorkaove godine bude beogradska umjetnica Ana Grigorjev, koja će uraditi plakat ovogodišnjeg «Vezenog mosta», prirediti u Tuzli izložbu svojih ilustracija i održati umjetničke radionice sa likovnim talentima.

 

Svoj dio posla odradili su i selektori dr Ibrahim Kajan (BiH), drSvetlanaKalezić-Radonjić (Crna Gora), drMarina Gabelica(Hrvatska) i drZorana Opačić (Srbija), pa je poznato svih osam knjiga nominiranih za «Malog princa». U konkurenciji za brončanu statuu Malog Princa, ove godine su «Vjetrić nestaško», Jelene Glišić i «Djeca koja lete», NureSuljkanović (BiH), «Puh Đorđe i duhovi Triftara», Žarka Vučinića i «Zovu me Čupa», Nataše Nelević (Crna Gora), «Dom iza žice», Jasminke Tihi-Stepanić i «Sve o Evi – Vodič za sanjare», Nene Lončar (Hrvatska), «Krokodil peva», Vesne Aleksić i «Banda neželjenih ljubimaca», UglješeŠajtinca (Srbija). Knjige su izašle u izdanju «Art scene» Banja Luka, izdavačke kuće «Lijepa riječ» Tuzla, izdavačke kuće «Grigorije Dijak», Podgorica, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, Naklade «Ljevak» Zagreb, «Kreativnog centra» Beograd i «Pčelice» Čačak.

 

Festival «Vezeni most», na kome će biti uručene nagrade za nominaciju i nagrada «Mali princ» za najbolju dječiju knjigu u regionu, planirano je da se održi krajem oktobra ove godine.

 

Pogledaj i ovo

BIHAMK : OBAVIJEST VOZAČIMA! 

Bosanskohercegovački auto-moto klub, u skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, obavezan je svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti maksimalno tri usluge pomoći na javnim cestama u toku godine. 

Kišna dova

Dan se bližio kraju i nije više bilo tako neizdrživo vruće, a dok smo se gurali među uskomešanim ženama nađosmo se ispred visokog nišana s velikim turbanom.