Poznati detalji ubistva maloljetnika u Tuzli, traži se pritvor za osumnjičenog

Predložen je pritvor za 39-godišnjeg Adisa Mujkanovića iz Tuzle koji je osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva u subotu uvečer ispred ugostiteljskog objekta u naselju Šićki Brod.Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona Mujkanovića tereti za krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva te je Kantonalnom sudu u Tuzli stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

“Postoji osnovana sumnja da je Mujkanović u večernjim satima 7. novembra 2020. godine učestvovao u tuči sa još dvije osobe unutar i ispred ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šićki Brod, pri čemu je i sam povrijeđen od udarca flaše u glavu. U tuči je Mujkanović 17-godišnjem R.R zadao dva udarca oštrim predmetom u grudni koš od čega je preminuo te je bratu oštećenog S.R također nanio povrede oštrim predmetom u predjelu leđa”, kazao je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

“Tokom uviđaja su izuzeti određeni predmeti koji će biti vještačeni te su u toku i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj. Mujkanović je iste večeri, nakon što mu je ukazana medicinska pomoć, lišen slobode. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva”, naveo je Arnautović. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

(Klix)

Objava Poznati detalji ubistva maloljetnika u Tuzli, traži se pritvor za osumnjičenog pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]