Potrošačke cijene u novembru više za 1,2 posto

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u novembru su u prosjeku više za 1,2 odsto u odnosu na oktobar, objavila je danas Agencija za statistiku BiH.

Hrana i bezalkoholna pića u novembru su u prosjeku skuplji za 1,8 odsto u odnosu na prethodni mjesec, za koliko su poskupili i stanovanje, režijski troškovi i prevoz.

Namještaj i aparati za domaćinstvo prošlog mjeseca u prosjeku su skuplji za 0,5 odsto u odnosu na oktobar, zdravstvo za 0,1 odsto, restorani i hoteli za 0,6 odsto, a ostala dobra i usluge za 0,3 odsto.

Nivo cijena u novembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine u BiH viši je za 5,5 odsto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 8,5 odsto, alkoholna pića i duvan za 1,9 odsto, stanovanje i režijski troškovi za 3,7 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 2,6 odsto, zdravstvo za 0,9 odsto.

Objava Potrošačke cijene u novembru više za 1,2 posto pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]