Potpisani ugovori za rekonstrukciju 15 javnih objekata u TK među kojima je i srebrenički Dom kulture

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je ugovore sa izabranim ponuđačima za nabavku roba i radova rekonstrukcije javnih objekata na području TK.

Jedan od ugovora odnosi se i na zamjenu kompletne stolarije na objektu Doma kulture u Srebreniku što je projekt od velike važnosti za ovu ustanovu, s obzirom će uz projekte koji se finansiraju iz budžeta grada Srebrenika (priključenje objekta na sistem grijanja iz gradske kotlovnice te ugradnja termoizolacije i fasade), to značiti da će ovaj objekt u centru grada dobiti energetsku efikasanost i sasvim ljepši izgled. Bitna je također i ekološka dimenzija, s obzrom da će biti značajno smanjena zagađenost zraka u zimskom periodu u užoj gradskoj jezgri.

Ovim je obuhvaćeno ukupno 15 objekata od kojih su deset osnovne škole i koje bi, prema riječima ministrice Ajšić, trebale imati prioritet u izvođenju radova jer se bliži početak školske godine.

Za rekonstrukciju javnih objekata je Vlada Tuzlanskog kantona putem resornog ministarstva izdvojila 1,3 miliona KM, u skladu sa Akcionim planom energijske efikasnosti javnih objekata na području TK za 2022. godinu. Ovim je obuhvaćeno ukupno 15 objekata od kojih su deset osnovne škole i koje bi, prema riječima ministrice Ajšić, trebale imati prioritet u izvođenju radova jer se bliži početak školske godine.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice provelo je proceduru javne nabavke za robe i radove rekonstrukcije javnih objekata kada je u pitanju stolarija i utopljavanje. Za izmjenu stolarije na 7 javnih objekata izdvojeno je 674.000 KM dok je za utopljavanje 8 školskih objekata predviđeno 535.000 KM. Rok za završetak radova je dva mjeseca.

Objava Potpisani ugovori za rekonstrukciju 15 javnih objekata u TK među kojima je i srebrenički Dom kulture pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Glas na izborima od 50 do 200 KM, zastrašivanja i prijetnje gubitkom posla

Nastavljena je praksa trgovine biračkim odborima. Zabilježeni su i brojni navodi o kupovini glasova Koalicija …

Stipendije od 1.000 i 1.500 KM: Vlada TK nagradila najbolje učenike i studente

Ugovore o dodjeli ukupno 99 stipendija nadarenim učenicima osnovnih škola i studentima sa područja Tuzlanskog …