Potpisani ugovori o sufinansiranju gradnje šest spomen-obilježja poginulim borcima na području TK

U prostorijama Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona potpisani su ugovori o sufinansiranju projekata izgradnje šest spomen-obilježja poginulim braniteljima.

Ugovore su potpisali ministar za boračka pitanja TK Zoran Blagojević i predstavnici mjesnih zajednica, općina i boračkih udruženja sa područja TK.

Radi se o ukupno šest spomen obilježja u Doboj Istoku, Prnjavoru na području Kalesije, Srebreniku, Gornjem Lukavcu na području Gradačca, u Donjoj Lipnici u Tuzli, te u Nezuku na području općine Sapna. Za ovih šest spomen obilježja Vlada TK i Ministarstvo za boračka pitanja su izdvojili nešto više od 55.000 KM.

– Izgradnjom spomen obilježjima našim očevima, rodbini, komšijama, prijateljima, sugrađanima, koji su herojski svoje živote ugradili u slobodu u kojoj danas uživamo, mi čuvamo sjećanje na njihova djela. Ovim spomenicima mi njegujemo kulturu sjećanja i na određeni način materijaliziramo sjećanje na njihove herojske podvige, njihovu žrtvu za naše današnje dobro. Za takve aktivnosti ćemo u Ministarstvu za boračka pitanja uvijek imati sluha i naći ćemo načina da ih podržimo – ističe ministar Blagojević.

Nosioci investicije za izgradnju spomen obilježja zahvalili su Ministarstvu za boračka pitanja i ministru Blagojeviću za iskazano razumijevanje i pažnju koju posvećuje, kako ovim projektima, tako i uopšte statusnim pitanjima i brizi prema bivšim braniteljima i članovima njihovih porodica.

The post Potpisani ugovori o sufinansiranju gradnje šest spomen-obilježja poginulim borcima na području TK appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gradsko Vijece

Održana 34. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Nakon što dva puta nije mogla započeti zbog neusvajanja dnevnog reda, danas je održana 34. …

Proxmox Web

Virtualizacija uz pomoć Proxmox-a

Uvod u Virtualizaciju Virtualizacija je tehnologija koja omogućava stvaranje virtualnih (umjesto fizičkih) verzija kompjuterskog resursa, …