Potpisan ugovor sa “Medimpexom” za nabavku vakcina u Federaciji BiH

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH je u četvrtak, 18. marta 2021. godine, sukladno zaključku Vlade Federacije BiH od 16. marta 2021. godine, potpisao ugovor sa veledrogerijom „Medimpex“ d.o.o. Sarajevo za nabavku vakcina protiv COVID-19 u Federaciji BiH.

Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak, 16. marta 2021. godine zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom.

Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza vakcina Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza vakcina biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza vakcina da će isporučivati sukcesivno.

Medimpex d.o.o Sarajevo se također obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine vakcina, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno.

“O navodnoj i eventualnoj registraciji vakcine u narednom periodu Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ne može špekulirati, te molimo da se za takve vrste informacija obratite Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH”, saopćeno je iz ovog zavoda.

Izvor: Ba.n1info.com

The post Potpisan ugovor sa “Medimpexom” za nabavku vakcina u Federaciji BiH appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]