Potpisan  ugovor o detaljnim hidro-geološkim istraživanjima bunara BGD-11

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku svečano je potpisan  ugovor o detaljnim hidro-geološkim istraživanjima bunara BGD-11 na lokalitetu Mramora, a koji je planiran kao izvorište za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja MP Tinja i gravitirajućih naselja.

Ugovor je potpisan sa izvođačem radova – institutom za primijenjenu geologiju i vodoinženjering IPIN Bijeljina, a njegova vrijednost je 193 000 KM. Rezultati  istraživanja trebali bi dati detaljne informacije  o količini i kvalitetu vode na ovom izvorištu, što će odrediti i naredne aktivnosti i faze projekta vododosnabdijevanja.

Kako je navedeno prilikom potpisivanja ugovora, izvođač radova vrlo brzo će započeti istražne radove na lokalitetu bunara BGD-11, smetnju u radovima ne bi trebale predstavljati ni vremenske prilike, a podaci o kvantitetu i kvalitetu vode na izvorištu trebali bi biti poznati već početkom naredne godine.

Objava Potpisan  ugovor o detaljnim hidro-geološkim istraživanjima bunara BGD-11 pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Nova varijanta koronavirusa, omikron, identifikovana u 38 zemalja

Nova varijanta koronavirusa, omikron, identificirana je u 38 zemalja, ali za sada nije zabilježen ni …

Svaki treći građanin daje mito za zdravstvenu uslugu

Svaki treći građanin svjesno daje novac ili poklon, odnosno mito za zdravstvenu uslugu, pokazali su …