Potpisan Sporazum o saradnji između Uprave policije MUP TK i JU CROPS

U prostorijama MUP-a TK upriličeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji između Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i JU Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća.
 
Sporazum koji su potpisali direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman i direktor JU CROPS-a Mevludin Joldić odnosi se na jačanje međusobne saradnje, kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, a s ciljem planskog djelovanja i unapređenja koncepta prevencije ovisnosti o psihoaktivnim supstancama.
Kroz implamentaciju navedenog Sporazuma provodit će se zajednički projekti, usmjereni na podizanje stepena informiranosti i svijesti građana o bolesti ovisnosti, posebno djece školskog uzrasta na području Tuzlanskog kantona.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]