Poštena radnica iz Srebrenika Enita Avdić vratila novčanik sa 2.000 eura

Da i u ovom vremenu ekonomske krize i besparice ima poštenih ljudi spremnih da vrate pronađeni tuđi novac, potvrđuje primjer Enite Avdić, radnice u kiosku “Duhan” u centru Srebrenika.

Na pultu kioska Enita je pronašla novčanik prepun stranih novčanica, koji je na povratku u Austriju, prilikom kupovine dvije šteke cigareta, zaboravio Suad Sarajlić iz Srebrenika. Iako se u novčaniku nalazilo 2.000 eura, ova poštena radnica nijednog trenutka nije imala dilemu šta će uraditi s novcem.

– Pretpostavila sam da je novčanik na pultu zaboravio muškarac koji je nekoliko minuta ranije kupovao cigarete. Zamolila sam jednog od taksista da ga pokuša stići do graničnog prijelaza u Orašju, ali je on u međuvremenu prilikom točenja goriva uočio da mu nedostaje novčanik, pa se vratio do kioska – priča nam Enita.

Nakon što se Sarajlić vratio u Srebrenik, bio je prijatno iznenađen kada mu je Enita predala novčanik u kojem nije nedostajao nijedan euro.

– Nikada nisam ni pomišljala da za sebe zadržim pronađeni novac – naglašava Avdić, koja je u posljednjih 12 mjeseci, koliko radi na kiosku u Srebreniku, čak pet puta na pultu pronašla novčanik s novcem.

Vlasnik novčanika ovu poštenu radnicu nagradio je sa 80 maraka, usput namirivši i troškove taksisti koji je krenuo u potragu za njim.

Pogledaj i ovo

Mirsad Đonlagić: Prevelik broj stranaka i političkih subjekata koji su učestvovali na izborima

Prof. dr. Mirsad Đonlagić je iskusan društveno-politički radnik i univerzitetski profesor. Kao iskusnom političaru koji …

Mještani Blažuja traže izmještanje migrantskog centra (VIDEO)

Građani Blažuja kod Sarajeva mirnim su protestom u blizini kampa za prihvat migranata zatražili od …

Komentariši