Postavljena trava na Tušnju, pogledajte kako izgleda uređeni teren

Glavni dio rekonstrukcije terena na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli je završen, u okviru čega je postavljena trava. Ukoliko se sve naredne aktivnosti budu odvijale prema planu, prve nogometne utakmice bi mogle biti odigrane na proljeće, odnosno u nastavku Premijer lige BiH.

Rekonstrukcija glavnog terena na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli počela je 7. jula ove godine, a shodno intenzitetu radova, dva roka za finalizaciju su probijena.

Međutim, u decembru je sve finalizirano, postavljanjem prirodne trave, a tome je prethodilo ugradnja cijevi za drenažu, instalacija za zagrijavanje terena te polaganje pijeska.

Foto: Klix.ba

Kako je ranije potvrđeno za Klix.ba, nakon što je postavljena trava, naredni korak je šivenje umjetne trave, a u 15-dnevnom procesu je predviđeno i da se vrši zalijevanje u valjanje podloge.

Foto: Klix.ba

Nakon što sve aktivnosti budu završene, znat će se da li je teren u potpunosti ravan ili će se morati vršiti određene korekcije, kao što je to slučaj na mostarskom stadionu.

Iz Gradskog stadiona Tušanj u Tuzli za Klix.ba je potvrđeno da bi se u februaru ili martu moglo očekivati potpuno prihvatanje korijena trave, kada će teren biti pogodan za odigravanje utakmica.

Foto: Klix.ba

Poznato je da Tušanj za odigravanje utakmica u okviru nogometne Premijer lige BiH koriste fudbalski klubovi Sloboda i Tuzla City, koji su u prvom dijelu sezone odlazili na stadione izvan Tuzle.

Projekt rekonstrukcije glavnog terena na stadionu Tušanj, većim dijelom se finansirao iz UEFA fondova i vlastitih sredstava Nogometnog saveza BiH, dok manjim dijelom u realizaciji je učestvovala i Gradska uprava Tuzle.

Pored uređenja glavnog terena, na Tušnju je u proteklom periodu izvršena i rekonstrukcija reflektora, a počelo se i sa radovima na parking prostoru koji se nalazi na platou ispred stadiona. Riječ je o zasebnim projektima, koji nisu vezani za onaj glavni.

The post Postavljena trava na Tušnju, pogledajte kako izgleda uređeni teren appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Press OFK Gradina – Predstavljen novi dres povodom 70. godišnjice kluba i idejno rješenje Zapadne tribine

Predstavnici OFK Gradina Srebrenik danas su upriličili prvu ovogodišnju press konferenciju, a povodom prozivke igrača …

SDBiH Lukavac traži smjenu predsjednika Bijedića i raskid koalicije sa SDA

Nakon održane  sjednice proširenog predsjedništva Gradske organizacije SDBiH Lukavac vijećnici u GV Lukavac, gradonačelnik Lukavca i zastupnik u Skupštini TK iz reda Socijaldeokrata BiH uputili su zahtjev organima stranke za smjenu predsjednika Envera Bijedića, raskid koalicije sa SDA i hitno održavanje vanrednog Kongresa.   Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti: ˝Nakon gotovo više od pola godine […]