Porodica iz BiH krenula na ljetovanje u Crnu Goru: Poginuli žena i dijete, muškarac u životnoj opasnosti

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u Crnoj Gori oko 11:30 sati smrtno je stradalo dvoje državljana Bosne i Hercegovine.

Iz Uprave policije za Antenu je potvrđeno da su između tunela Sozina i Raš, na magistralnom putu Podgorica – Bar poginuli N. S. (40) i E. J. (16) iz Bosne i Hercegovine.

Oni su se nalazili u automobilu Peugeot, kojim je upravljao muškarac iz BiH i u kojem je bilo dvoje djece. Pretpostavlja se da je riječ o porodici koja je krenula na ljetovanje.

Tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Bar Radovan Đurišić kazao je za crnogorske TV Vijesti da su u čeonom udesu učestvovala dva vozila Peugeot, bh. registarskih oznaka, i Nissan, italijanskih tablica.

U Nissanu su bile dvije osobe, od kojih je jedna prevezena u HMP Bar.

– Vozač Peugeota životno je ugrožen, dok ostalima povrede nisu opasne po život – rekao je ranije Đurišić.

Stravičan sudar automobila dogodio se na putnom pravcu od tunela Sozina prema Gluhom dolu.

Uviđaj obavlja policija iz Bara, a saobraćaj na ovoj dionici puta je obustavljen. Vozila se preusmjeravaju starim putem preko Petrovca.

Izvor: Dnevni avaz

The post Porodica iz BiH krenula na ljetovanje u Crnu Goru: Poginuli žena i dijete, muškarac u životnoj opasnosti appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Njemačka i Francuska napustile pregovore o reformi WHO-a, nezadovoljne stavom Donalda Trampa

Njemačka i Francuska napustile su pregovore o reformi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) frustrirane pokušajima SAD-a …