Poraz uz dobru igru

Danas je u tuzlanskom Mejdanu odigrana utakmica sestog kola A2 Lige FBiH između domace Sloboda Dite i Gradine iz Srebrenika. Za nas klub nije nastupio kapiten Sofic tako da je to bio sudar dvije mlađe ekipe.

Pobjeda je pripala domacinu, zasluzeno iako su nasi kosarkasi bili dostojan protivnik ali domaci teren je presudio u njihovu korist. Imali smo u prvom i drugom dijelu ravnopravnu utakmicu gdje je Sloboda imala manju prednost ali su nasi kosarkasi uvijek drzali prikljucak na dva tri poena.

Treci period je bio presudan. Bivsi kosarkas Gradine Irfan Hodzic je u tom periodu bio kljucna figura meca i na kraju se ispostavilo da je to presudilo utakmicu. U tom dijelu Hodzic je pogodio 10 poena i i bio glavni razigravac domacina.  Cetvrtu cetvrtinu smo pokusali zonskom odbranom i preko naseg centra Jasarevica spustiti na minus 3 ali ispostavilo se da je treca cetvrtina bila presudna tako da je utakmica zavrsena rezultatom 93-80 za Slobodu.

Nikada nismo komentarisali suđenje  ali za ovu utakmicu sudijski par Efendic i Dzuzdanovic nisu bili na nivou zadatka tako da su dobili ispod prosjecnu ocjenu. Ovo je zvanican podatak tako da ni ovog puta necemo komentarisati suđenje.

Ovo je drugi poraz za redom nasih kosarkasa i red je da u narednom mecu u Srebreniku sa Banovicima uz pomoc najbolje publike u BiH ostvarimo pobjedu. Sljedeca utakmica se igra 10.01.2009. godine u SRC Srebrenik.

Pogledaj i ovo

Kreće košarkaška liga za djevojčice

Predstavnici Škole sporta Silver Kings je na sastanku sa ostalim klubovima koji je održan 14.12. …

Košarkašice KK Županje osvojile međunarodni turnir u Srebreniku

Škola sporta Silver Kings bila je 13.04.2019. godine organizator tradicionalnog međunarodnog turnira u košarci za …