Popularna scena iz “Top liste nadrealista” predvidjela problem današnjice (VIDEO)

Svi znamo za onu staru priču o tome kako je kultna serija sarajevske televizije „Top lista nadrealista“ predvidjela sve ono što se desilo na našim prostorima nakon raspada Jugoslavije. Jedan klip iz nje je ovih dana postao viralan, jer opet se potvrđuje ova tvrdnja.

„Top lista nadrealista“, serija iza koje su stajali Nele Karajlić, Branko Đurić Đura, Zenit Đozić i mnogi drugi „kreativni ludaci“ su izvrgavali ruglu mnoge pojave tadašnjeg vremena, sa nadom da će razum ipak prevladati. Na kraju su se ipak, kako to obično biva, posvađali svi sa svima, i gotovo je nemoguće da ih danas zamislimo kako sjede u istoj prostoriji, a kamoli da rade zajedno, piše City magazine.

Ipak, iza sebe su ostavili gomilu skečeva, koji danas izgledaju kao da ih je snimio neko sasvim drugi, ali i djeluju jako sveže i dalje krajnje originalno, aktuelno, i kako im ime kaže, nadrealno.

Sada je u prvom planu priča o ekologiji i zagađenosti zraka, kao i danas, i kad pogledate ovaj klip, shvatite da se ovdje ništa nije promijenilo već nekoliko decenija.

U klipu vidimo njihova tri klasična lika koja malo ne vjeruju, a malo da u zagađenje tadašnjeg Sarajeva, da bi kroz raspravu ipak došli do toga da su malog morali tri puta da kupaju jer je sav crn bio od zraka napolju. Jedna komična situacija koja danas je sve tragičnija i tragičnija jer je situacija kao u nadrealnom skeču.

Ljudi šeruju ovaj video uz osmjehe, emodžije koji se valjaju i plaču od smijeha, ali realno, kad pogledamo napolje i shvatimo da postoji mogućnost da vidimo a i osjetimo užasan miris zraka, onda nam više ništa nije smiješno.

The post Popularna scena iz “Top liste nadrealista” predvidjela problem današnjice (VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …