Ponedeljak 3. januar 2022. godine neradni dan u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH danas je saopćilo kako će 3. januar 2022. godine biti neradni dan u Federaciji Bosne i Hercegovine.

– Na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona, odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom, u Federaciji Bosne i Hercegovine se, kao federalni zakon, primjenjuje Zakon o praznicima, navode iz resornog ministarstva.

U skladu sa pomenutim zakonom, u FBiH se kao neradni dani obilježavaju Nova godina i Prvi maj – Međunarodni praznik rada.

Prema tom zakonu, određeno je da se Nova godina proslavlja 1. i 2. januara. Ako 1. ili 2. januar padaju na nedjelju, praznikom će se smatrati prvi neradni dan nakon ta dva dana.

U slučaju predstojeće Nove godine, 2. januar pada na nedjelju, te će zbog toga 3. januar, odnosno ponedjeljak, biti neradni dan u Fedaraciji BiH.

Objava Ponedeljak 3. januar 2022. godine neradni dan u Federaciji Bosne i Hercegovine. pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]