Pola Miliona maraka za infrastrukturu biti ce potroseno u 2016-oj na podrucju opcine Srebrenik

Za izgradnju dijela puta na relaciji Jasenica  Krušik obezbijeđeno 100.000 KM

U skladu sa postavljenim ciljevima, ustaljenom dinamikom, programskom platformom, a nakon mnogobrojnih posjeta zvaničnim institucijama i Ministarstvu izbjeglih i raseljenih lica FBiH, Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je protekle sedmice sa predstavnikom navedenog Ministarstva potpisao ugovor o sufinansiranju izgradnje dijela puta na relaciji Jasenica – Krušik. Za realizaciju navedenih radova je potrebno  oko 100.000KM, od kojih je Ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica FBiH obezbijedilo 70.000KM, a Općina Srebrenik 30.000KM. Tenderska procedura i odabir najpovoljnijeg ponuđača je u toku, nakon čijeg okončanja će se krenuti sa realizacijom radova na asfaltiranju navedene dionice. Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović ovom prilikom se zahvaljuje Ministru Edinu Ramiću na finansijskoj podršci u realizaciji ovog projekta.

 

Za čišćenje korita i izgradnju obaloutvrda na kritičnim tačkama duž korita rijeke Tinje 400.000 KM

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je prije nekoliko dana u Sarajevu u prostorijama Agencije za vodno područje rijeke Save zajedno sa direktorom Agencije Delić Sejadom potpisao dva veoma važna ugovora čija realizacija nas očekuje u narednom periodu. Važno je napomenuti da su sredstva odmah po potpisivanju operativna te da se očekuje skori početak radova. Ugovor vrijednosti 350.000 KM se odnosi na izgradnju obaloutvrda na kritičnim tačkama duž korita rijeke Tinje, a ugovor u

Za čišćenje korita i izgradnju obaloutvrda na kritičnim tačkama duž korita rijeke Tinje 400.000 KM
Za čišćenje korita i izgradnju obaloutvrda na kritičnim tačkama duž korita rijeke Tinje 400.000 KM

vrijednosti od 50.000 KM se odnosi na čišćenje naplavina iz korita. Navedeno čišćenje naplavina iz korita rijeke Tinje je ovih dana i realizovano. Očišćene su naplavine u koritu Tinje uzvodno od Koprića mosta te na mjesnom području Dubokog Potoka. Ukoliko vremenske prilike dozvole u veoma kratkom vremenskom roku krenuti će se sa realizacijom radova na uređenju obaloutvrda.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …