Područne škole Kuge i Cage u problemima sa grijanjem

Područne škole Kuge i Cage koje se nalaze u sastavu OŠ Duboki Potok su jedne od rijetkih škola na TK koje nemaju sistem centralnog grijanja. U učionicama i zbornici za nastavnike nalaze se peći na čvrsto gorivo dok u ostalim prostorijama grijanja nema. Rad u ovakvim prostorijama je otežan a također ugroženo je i zdravlje djece. Otežana okolnost je što su škole izgrađene  bez toplotne izolacije a prozori su veoma lošem stanju.

“Imamo problem jer već određeni roditelji negoduju zbog prevelike razlike u uslovima u odnosu na centralnu školu uDubokom Potoku koja je nedavno renovirana. Bojim se da bi roditelji koji imaju uslove za to mogli premjestiti svoju djecu u centralnu školu što bi moglo da uzrokuje gašenje same područne škole zbog nedovoljnog broja djece. To bi opet stvorilo problem roditeljima sa prevozom jer radi se o veoma maloj djeci od prvog do četvrtog razreda.

Naš cilj je da već sljedeće zime ove dvije škole dobiju centralno grijanje i toplotnu izolaciju. Završetkom ovoh projekata zaokružili bi jednu uspješnu priču o našoj školi i pozivamo sve one koji su u mogućnosti da budu dio toga” – izjavio je direktor OŠ Duboki Potok Edis Bajrektarević.

20151211_092411

20151211_103402

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …