Područna škola ˝Tabaci˝ dobila opremu i fiskulturnu salu

Tri partnerske organizacije/institucije, Rotaract Club Lukavac, World Vision BiH i Osnovna škola “Puračić”, učestvovali su u adaptaciji učionice u malu fiskulturnu salu, koju će koristiti sva djeca u Područnoj školi “Tabaci”.
Vrijednost ovog projekta je oko 3.000 konvertibilnih maraka, a podršku projektu dali su i sami roditelji učenika i učenica ove škole.
Od samog osnivanja škole, učenici i učenice ove područne škole nisu imali fiskulturnu salu, te su bili uskraćeni za kvalitetno i osnovno obrazovanje iz tjelesnog odgoja.
Zahvaljujući donacijama Rotary Club-a Graz Süd koji su preko Rotaract Club-a Lukavac donirali sredstva za kupovinu opreme, te međunarodne organizacije World Vision, koja je adaptirala pod učionice, djeca od danas mogu prisustvovati časovima tjelesnog odgoja, te po prvi put u nižim razredima zaigrati košarku, fudbal, ali i druge sporotve.
Dvadeset učenika i učenica priredilo je predivnu priredbu za svoje roditelje, nastavnike i nastavnice, ali i za predstavnike i predstavnice njihovih partnerskih organizacija u zajednici Rotaract Club Lukavac i World Vision BiH, te su svoja umjeća u gimnastici, naučena u vrlo kratkom roku, demonstrirali pred svima prisutnima.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …