Počinje Liga mladih RSK Tuzla u košarci

Ovog vikenda starta sezona 2011/12 Lige mladih RKS Tuzla u košarci. Ekipa Silver Kings se takmiči sa pionirskom i kadetskom ekipom a uz naše Kingse učešće će uzeti još 10 ekipa sa područja TK i Brčko DC.
Nova sezona, novi izazovi, čak 40 zvaničnih utakmica. Pionirska ekipa je nepoznanica, sigurni smo da prostora za njihov napredak ima što će se pokazati tokom sezone. Kadeti su malo hendikepirani jer je dosadašnji kapiten Hodžić zbog školskih obaveza promijenio mjesto boravka ali i bez njega možemo najaviti borbu za sami vrh.

U prvom kolu Silver Kingsi se sastaju sa žestokim Falkonsima iz Tuzle a u drugom kolu sa isto tako dobrom ekipom Bosne iz Kalesije.

Ovdje se nema šta izgubiti, istinski zaljubljenici u sport i oni koji vole da se opuste uz dječiju igru neka dođu a kritičari i “stručnjaci” nek ne dolaze…

Pogledaj i ovo

Promocija knjige za inžinjere – Matematika 1 – zbirka zadataka

Knjiga Matematika I je dugogodišnji projekat autora: Selmir Karić, Kristina Nurkanović i Sead Rešić. Knjiga pokriva sva poglavlja Matematike I. Svi zadaci su detaljno uređeni, svaka oblast ima teorijski uvod. Namijenjena je za izučavanje Matematike na tehničkim fakultetima, a preporuka je i za svakog studenta, učenika, nastavnika i profesora.

Rezultati lokalnih izbora u Srebreniku – gradonačelnik je ostao isti, kao i problemi koje imamo u Srebreniku

Nihad Omerović je ostao gradonačelnikom Srebrenika u sljedeće 4 godine. Čestitam na osvojenom mjestu gradonačelnika, nadam se kao i većina onih koji su dali glas gosp. Omeroviću da će raditi kao što je radio zadnjih mjeseci na otklanjanju problema koji su evidentni na svakom koraku u Srebreniku.

Komentariši