POČELO SAVJETOVANJE 10.000 DOMAĆINSTAVA I PODJELA 40.000 LED SIJALICA

Caritas Švicarske, Centar za ekologiju i energiju i Gradovi i Općine Tuzla, Kalesija, Lukavac, Živinice, Banovići i Gračanica, u periodu od 17.8. do 18.9.2020. organiziraju  savjetovanje i anketiranje 10.000 domaćinstava i podjelu 10.000 LED sijalica, sa ciljem da podstaknu građane da smanje potrošnju energije. Prilikom savjetovanja, svako domaćinstvo dobija EE paket (4 LED sijalice, edukativni kalendar i vodič za uštedu energije).

Savjetovanje i anketiranje domaćinstava rade energetski savjetnici (educirani učenici tehničkih škola i studenti) iz ovih gradova i općina, u saradnji sa mjesnim zajednicama.

Od juče, 17.8.2020, prva faza savjetovanja je počela u Tuzli, Kalesiji i Lukavcu, a u narednih dana počinje i u Banovićima, Živinicama i Gračanici.

Više informacija o mjesnim zajedicama i terminima savjetovanja i podjele EE paketa možete naći na www.ekologija.ba

Za domaćinstva koja će biti anketirana je ključno da imaju sve račune za električnu energiju i grijanje, u periodu august 2019.- juli 2020, jer je to potrebno za istraživanje o potrošnji energije i utvrđivanju ušteda nakon savjetovanja, koje su dio aktivnosti projekta: “Inovacije u EE i OIE za bolje prilagođavanje klimatskim promjenama i smanjenje siromaštva” (EE FAZA II).

Kontakt osobe: Džemila Agić, 061 724 033; [email protected] i Vanja Rizvić: 061 670 077; [email protected]

 

Centar za ekologiju i energiju
The post POČELO SAVJETOVANJE 10.000 DOMAĆINSTAVA I PODJELA 40.000 LED SIJALICA appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]