Pobjeda vrijedna Premier lige

Jučer (12.5.) na Gradskom stadionu u Srebreniku odigrana je utakmica 25. kola 1. federalne lige između OFK “Gradina” i FK “Iskra” iz Bugojna. Utakmica je zavrsila pobjedom “romantičara” 3:1. Za domaće utakmica nije dobro počela. Bugojčani su poveli u 23 minuti golom Šiljka nakon pogreške zadnje linije igrača Gradine. No samo par minuta poslije dolazi do poravnanja rezutlata. Nakon sjajnog ubačenog kornera kapitena Gradine, Malika Smajlovića Damir Smajlović se najbolje snalazi u šesnaestercu i makazicama pogadđa za 1:1.
Za 2:1 pogađa ponovo D.Smajlović. Nakon dobrog prodora i ubačaja Dzananovića, za 3:1 pogodio je Anel Salibašić efektnim udarcem sa nekih 25 metara.
Dodajmo da je utakmicu komentarisao Rešad Mamela, koji je tokom utakmice svojiim komentarima zabavljao publiku.
Za Gradinu su nastupali: Zukić, Alić, S.Alić, Džananović, Hodžić (Musić), Turudija, Salibašić, M.Smajlović(Tursunović), Muratović(Popara), Turbić, D.Smajlović.

Naredno kolo OFK “Gradina” Srebrenik ide u Kakanj.
Ovom prilikom pozivamo Vas da svojim prisustvom pomognemo zajedno “romantičarima” da osiguraju Premier ligu u Kaknju!

[jwplayer mediaid=”21501”]

(Srebrenik.NETwork/Dženan Lelić)

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

Komentariši